default logo

Splošni pogoji poslovanja (SPP)

Splošna določila

SPP določajo pravice in obveznosti med upraviteljem spletne trgovine in njenimi uporabniki.

Upravitelj spletne trgovine je LYNX, Založništvo in prevajanje, Matejka Križan s.p., Bodkovci 41 B, 2256 Juršinci, info@beremknjige.si, MŠ: 6978967000, DŠ: 39365948. Podjetje po 94. členu ZDDV-1 ni zavezanec za plačilo DDV.

S potrditvijo in oddajo naročila uporabnik potrjuje, da je seznanjen in se strinja s SPP, z določili o varovanju osebnih podatkov in pravnimi določili.

Sistem naročanja

Za izvedbo celostnega naročila se mora uporabnik registrirati in prijaviti v sistem.

Naročila sprejemamo 24 ur na dan, vse dni v tednu. Vsa naročila so obdelana najkasneje naslednji delovni dan od dneva prejema naročila.

V primerih, ko želenih izdelkov ni na zalogi, jih uporabnik lahko doda na listo želja. Ko bodo izdelki ponovno na voljo, bodo uporabniki o tem obveščeni.

Način plačila

Naročeno blago je možno poravnati po predračunu, ki ga uporabnik prejme na elektronski naslov, ki ga je navedel ob oddaji naročila.

Knjižnice in drugi pravni subjekti imajo možnost prejemati e-račune.

Računi se hranijo v skladu z zakonodajo.

Garancija

Vsi uporabniki oz. kupci spletne trgovine www.beremknjige.si imajo ob morebitnem nezadovoljstvu s kupljenimi izdelki zaradi stvarne napake pravico vložiti pisno reklamacijo v roku 15 dni od dneva plačila. V takšnem primeru je potrebno kupljene izdelke v enaki količini, ustrezni embalaži, nepoškodovane in nerabljene skupaj z originalnim računom v 30 dneh vrniti na naš naslov. Plačnik stroškov pošiljanja je pošiljatelj.

V primeru ugodno rešene reklamacije vam v 15 dneh nakažemo povračilo na vaš TRR.

Dostava

V kolikor so izdelki na zalogi in so obveznosti uporabnika v celoti poravnane, se blago odpremi na dan prejema plačila ali najkasneje naslednji delovni dan.

Knjižnicam bo naročeno blago odposlano naslednji delovni dan od dneva prejema naročila, v kolikor je blago na zalogi. V primerih, ko blaga ni na zalogi, knjižnice prejmejo obvestilo in se posebej dogovorimo za dostavo.

Storitev dostave izvaja podjetje GLS. Predvideni čas dostave za izdelke, ki so na zalogi, je 2-3 delovne dni. Čas dostave za izdelke, ki jih ni na zalogi, je pogojen z dobavo naročenih izdelkov, o čemer uporabnik prejme obvestilo.

Strošek dostave znaša 4,00€ in predstavlja ločeno postavko na računu. Pri naročilih nad 100,00€ stroška dostave ni. Navedeni strošek dostave velja za pošiljanje po Sloveniji.

Knjižnice stroška dostave ne plačajo.

Varstvo osebnih podatkov

Varstvo osebnih podatkov na spletu je bistvenega pomena za uporabnike, česar se zavedamo. V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov vam zagotavljamo popolnoma varno nakupovanje in varovanje vaših osebnih podatkov, ki jih bomo uporabljali le za interne namene, statistike ter za obveščanje o novostih in akcijah.

Vaše osebne podatke bomo hranili kot tajnost in jih v nobenem primeru brez vašega predhodnega privoljenja ne bomo posredovali tretji osebi.

Vsak uporabnik ima pravico kdajkoli zahtevati začasno ali trajno prenehanje uporabe njegovih podatkov za namene oglaševanja.

Slikovno gradivo in besedila / Avtorske pravice

Vso slikovno gradivo, ki je objavljeno na straneh spletne trgovine je simbolično. Avtorske pravice za slikovni in tekstovni material pripadajo upravitelju spletne trgovine in ga ni dovoljeno uporabljati brez predhodnega dovoljenja upravitelja.